Acties

De acties van 2000 tot 2009 op een rijtje. Van 2010 tot 2018 zijn de acties gekoppeld aan de actiepunten van het dorpsplan.

Opstellen van een Dorpsplan (2008-2009)

“Wie kan er beter bedenken hoe een dorp er uit moet zien, dan de inwoners zelf.”

Van mei 2008 tot januari 2009 heeft de klankbordgroep van Brandwijk-Molenaarsgraaf gewerkt aan een integraal plan voor de toekomst. Een dorpsplan waarin aangeven is wat bewoners belangrijk vinden voor de toekomst van het dorp, wat moet behouden blijven, wat kan beter? In het dorpsplan zijn alle knelpunten, wensen en ideeën op een rijtje gezet en vertaald in concrete plannen. Daarmee wordt duidelijk wat er leeft in Molenaarsgraaf-Brandwijk en op welke zaken de klankbordgroep en gemeente zich moet richten. Lees meer…

Recreatiesteiger  “De Kikker” 2008

De recreatieplek bij “De Kikker” is gerealiseerd: een royale recreatiesteiger een picknickbank, prullenbak en fietsenhek zijn geplaatst. Attributen als glijbanen en duikplanken mogen alleen geplaatst worden als onder toezicht gezwommen wordt in gecontroleerd zwemwater. Dat is op die plek niet haalbaar, daarom noemen we de steiger geen zwemsteiger, maar recreatiesteiger. Een leuke stopplek voor de fietser, wandelaar, visser en je kunt er prima zwemmen 😉

Spelen Kerkweg West 2007

In de woonwijk Kerkweg West is na veel overleg een kleine speelplek gerealiseerd.

Versmalling bij basisschool “De Bron” 2006

In overleg met omwonenden en de school is een wegversmalling gerealiseerd die de situatie veiliger maakt, zorgt voor meer ruimte voor wachtende ouders en de inritten toegankelijk houdt.

Parkeerverbod Dorpstraat-west 2006

Dit knelpunt was al diverse keren aangedragen door inwoners, de klankbordgroep heeft dit meerdere keren voorgelegd aan de gemeente, maar nu is de situatie veranderd en hopelijk veiliger.

Anemoon 2006

De indeling van de Anemoon is veranderd. De bewoners hebben zelf initiatief genomen en voorstellen gedaan.

Aanpassingen trapveld 2005

Op verzoek van jeugd en omwonenden zijn diverse aanpassingen gemaakt op het trapveld. De tafeltennistafel van obs De Overstap is geplaatst, de dug-out is naar de westkant verhuisd, de ballenvanger is verplaatst zodat het vooraan ook veiliger spelen is. In de toekomst staan nog meer veranderingen op de planning: Een lantaarnpaal wordt zo snel mogelijk geplaatst en er zal over enkele jaren nog een extra stuk geasfalteerd worden, zodat skaten en voetballen op een goede verharding ook mogelijk is.

Schoolplein “De Overstap” is af! 2005

Er is een schommel, een klimtoestel, rekstokken, een zandbak en allerlei zitelementen. Als laatste werd de werppaal geplaatst. Rondom de speeltoestellen liggen rubber tegels, geheel volgens allerlei veiligheidsvoorschriften. Kortom het is een leuke plaats om te spelen. De zandbak willen we sluiten buiten de schooltijden. We verzinnen daar nog een geschikte oplossing voor. Heeft u een idee? Laat het ons weten.

Het is de bedoeling dat ook buiten de schooltijden kinderen tot 12 jaar gebruik mogen maken van het speelplein. De toegangshekken zijn gesloten, maar de kinderen en hun ouders kunnen gebruik maken van de tourniquet. Het schoolplein is niet geschikt voor een potje voetbal, dat mag dus ook niet meer! Het speelveld achter de Beatrixstraat is daar wel geschikt voor.

De oudere kinderen mogen niet van het schoolplein gebruik maken. Op het speelveld zijn genoeg mogelijkheden voor jong en oud. Ook op het fietspad achter de school kun je beter niet samenkomen. De ouderen die achter het schoolplein wonen hebben daar hinder van en dat is toch niet de bedoeling. Ga daarom naar het speelveld!

Dugout en hangbrug nieuw op veld 2004

Op het speelveld zijn ook weer twee nieuwe objecten geplaatst. De hangbrug, die door enkele meisjes d.m.v. een handtekeningen actie is aangevraagd en een dugout, een plaats om gezellig te kletsen of te schuilen tegen regen.

Trapveld achter Beatrixstraat 2003

skateobject voetballen
De eerste stappen zijn gezet om een aantrekkelijke speelplaats voor de jeugd te maken. Het veld is gedraineerd, er zijn mooie doelen neer gezet, er is een deel geasfalteerd, daar staan nu 3 mooie skate-toestellen.